Kategori: Jul /Christmas

Julen kom og gik – GODT NYTÅR!

Godt nytår!
– og hvad jeg har haft gang i siden sidst…

Efteråret og julen er desværre gået med, at jeg har haft problemer med lænden og ned i benet, så jeg har ikke fået givet den så meget jule-gas, som jeg måske godt kunne have ønsket. Og kunne heller ikke lige arbejde så meget i julen, som jeg skulle have haft gjort. Men tror måske, at der er lidt bedring på vej…bare lidt…
Var en periode, på en god uges tid, helt sengeliggende og så bliver jeg lige en anelse restløs. Så var det at jeg fik strikket et halsrør til at varme kinder og øre. Jeg har en Belles Parese som ikke er helt glad for kulden, så når det er dejlig koldt, kan jeg nu tage mit hjemmestrikkede halsrør på, når hundebassen skal luftes. Jeg er bestemt ingen ørn til at strikke, men denne enkle opgave på rundpind gik super fint.

Fik også fundet hæklenålen frem igen. Så det blev til nogle karklude i bomuld fra lageret. Har købt en bog med forskellige klude i, så jeg startede bare fra A. Måske kommer der flere til samlingen på et tidspunkt. Super hyggeligt med noget håndarbejde med garn. Kunne rigtig godt tænke mig at komme på et decideret strikke-kursus en dag, da et af mine nytårsforsæt handler om at lære at strikke sokker. Der er så mange super fine opskrifter og det flotteste garn ude i cyperspace i øjeblikket og jeg kan altså ikke finde ud af at strikke hæl…..endnu ;o)

Til Lucisdagen fik jeg for første gang i mange år kaste mig ud i at bage lussekatte  – og de blev virkelig gode. Havde ikke noget safran, men i opskriften stod der, at man i stedet kunne bruge gurkemeje, så det gjorde jeg så. Dejlig bløde og smagte godt. Åbenbart så godt, at “nogen” måtte smage lige da de kom ud af ovnen…. Hov!

   

Problemerne med lænden og benet giver sig udslag i, at det er noget skidt at sidde ned i længere tid af gangen. Men det går nogenlunde okay, at få lavet lidt i sy-værelset, når bare man hele tiden veksler mellem at stå og sidde en smule.
Så det blev også til et par julegaver  “MUG RUGS” som de jo så fint hedder på udenlandsk – eller kaffebrikker/minidækkservietter. Her er de lavet med reste-strimler, vendesyet og quiltet med lidt glimmer tråd. (Beklager den dårlige kvalitet af billedet med de grønne)
De passer lige til en kop kaffe el te, samt en lille snack, kage el. lignende.

          

Her er en lille julegave fra “julemanden” til min søster. Vi er egentlig ikke rigtig på gave, men denne her dukkede lige op. Havde købt 2 små mini dåser med Tafelgut te og de skulle lige have sådan en fin pose som indpakning. Den blev hyggelig med lidt glimmertråds rå-applikering.

Drengebarnets kæreste fik en af de bløde boxe, som jeg holder meget af at lave. I dejligt Tilda stof, med lidt sølv bånd i lynlåsen. Den blev super fin, synes jeg selv ;o) Og der var da lige plads til en lækker body lotion i sådan en – det var heldigt…

Dejlig julegave fra mine børn – et bundt Tilda stoffer :o)
De er godt nok mere grønlige i virkeligheden – TEAL – fantastisk farve! En af mine så absolut yndlings….
Så skal jeg så bare lige finde ud af, hvad jeg skal lave – nænner næste ikke at binde sløjfen op på det fine bundt…

7

Fik også en Tilda bog, som jeg desværre havde i forvejen, så den blev bytte til mere Tilda stof, for der var tilbud i Panduro. Skønt!
Mon ikke der kan blive noget hyggeligt ud af det på et tidspunkt – det er en meter af hver, så det skulle da være muligt, tænker jeg.

Jeg plejer ellers ikke sådan at lave nytårsforsætter, men nu har jeg jo så altså i år lavet det om, at jeg VIL lære at strikke sokker og her er første forsøg i gang. På rundpind og fra tåen op. Ja, og nu er jeg så nået til hælen og det kan jeg sørme ikke finde ud af :o( Gloet i opskriften og på You Tube, men min hjerne kan ikke lure, hvad det er, jeg skal gøre. Så lige pt. ligger de på standby og afventer, at en strikkekyndig veninde kigger på sagerne her en af de næste dage. Jeg bliver jo vildt inspireret ude på nette på div. blogs og på Instagram. Har besluttet at næste par sokker skal være Hermione’s everyday socks – opskriften ligger gratis på det der hedder Ravelry.com, så jeg må jo bare se at komme ud over stepperne. Og sjovt nok skal det hele så være mørkeblåt…..

Men men men…. så er man jo også nødt til at have en “Project Bag” til sit sokke-projekt.
Lavede dog ged i lynlås delen, og det finder man jo så først ud af til aller sidst, når man skal vende hele molevitten om til retten, så jeg må jo nok lige prøve igen en anden dag. Det er også bare rigtig hyggeligt at sy sådan nogle lynlås “tasker”, så det gør ikke så meget. Har brugt det hyggeliste jordbær stof, som er quiltet med snirkler og så et lille Tilda bånd til pynt og et par jordbær træ-knapper, som har hygget sig i sy-værelset i en del år (Tror faktisk også at det er noget Tilda…) En lomme indvendig til småting og den passer fint i størrelsen til sådan et sokkeprojekt.

Kom også til at bruge jordbær-stoffet til en lille mug rug / kaffebrik. Faldt over denne video fra Missouri Star Quilt Company, og det måtte da lige afprøves. Tror jeg er blevet så hooked på jordbær-stoffet, fordi jeg indeni et sted ønsker, at det snart bliver lyst og forår igen. Det behøver ikke blive bagende varmt, men bare lyst og lunt.

      

Så hermed sendes en lille mariemarolle afsted for at bede om lyst og varme.
God mandag herfra og rigtig hyggeligt at du kiggede med her på bloggen – TAK for nu.

 

 

Billedresultat for mariehøne clipart

 

4. søndag i advent og julesyning

Et lille indslag om den julekalender jeg fik syet færdig – just in time for Christmas :o)

Den blev lige akkurat færdig d. 1. december…
Her er min fine julekalender og jeg er super glad og tilfreds med den.
Jeg følger bloggen: Sew Sweet Violet , hvor lovely britiske Jooles skriver, om hendes kreative hverdag og meget mere. Hun laver de fineste ting både syning, strik og hækling. Bl.a. skønne hjemmestrikkede sokker og så mange supersøde syede ting i bl.a. Tilda stoffer og Liberty of London stoffer – lige noget for mig! :oD
Og hun har også en Etsy shop, hvor hun bl.a. sælger/har solgt denne søde julekalender/advent calendar både som færdig syet og som PDF mønster. Så jeg købte mønsteret og gik i gang med at bruge af mit lager af Tilda stoffer og det kunne lige netop lagde sig gøre IKKE at skulle ud og købe noget. På Jooles’ model er der dog et hvidt bånd, der hvor tallene er trykt på, samt et bånd med mini pomponer, jeg kunne ikke finde noget hvidt bånd, som kunne passe til mine stempel-tal og det gik ikke med det pompon bånd jeg købte, så det stribede bånd var noget jeg havde liggende. Filten til bladene og karteulden til at lave de pinkfarvede kugler af, var også i huset, samt broderigarnet, så det endt med at alt jeg brugte, også bagsiden og mellemforet, var på lager i mit syværelse – super!
Det eneste indkøbte var tallene + stempelpude og en lille broderiramme, egentlig meget godt gået, synes jeg selv ;o)

Her kommer et par nærbilleder af projektet.

    

Der har gennem december været nisser på spil, som har putte små gaver i til os 3 som bor i huset…

Det var et super hyggeligt projekt – er ikke specielt nogen ørn til at brodere. den det var bare så hyggeligt, at lave en søde overskrift. Gad godt noget broderikursus – det må blive et nytårsforsæt mere til listen, som i forvejen tæller: At lære at strikke strømper. Det er så meget superlækkert garn og hyggeligt opskrifter, så det MÅ jeg bare i gang med.
Har forsøgt flere gange tidligere, men opgivet da jeg ikke syntes,det blev pænt, så 2017 er dedikeret til at lære at strikke hyggelige sokker :o)

Rigtig god 4. søndag i advent herfra <3

 

Billedresultat for adventskrans clipart