Kategori: Testpiloten skriver

HOV! Tiden gik…

Testpiloten syr igen med Tilda stoffer

Ja, tiden gik og jeg fik ikke lige blogget. Måske fordi jeg ikke helt synes, at jeg havde gang i det helt store og måske fordi energiniveauet efter CPH halvmarathon d. 18/9 har været “rock bottom”, so to speak…

Aftenskole sæsonen er atter i gang og vi er startet op på vores syhold igen og det er super godt at komme afsted til noget kreativt igen. Første gang fik vi snakket om ja… løst og fast og vores lærer havde en masse lækre ting med til inspiration for den kommende vinters arbejde. Anden gang fik vi syet lidt og jeg vil skrive om, hvad det var for en lille ting jeg fik lavet i næste indlæg….

Lidt er der dog også kommet gennem symaskinerne i mit lille lapperi, for jeg har nemlig stadig Jade20 på besøg.
Jeg har over noget tid syet på “A giant star” quilt, som er inspireret herfra, jeg ville gerne i gang med at bruge af min Tilda stof samling og er lidt vild med: Giant Vintage Star Quilt fra Bloggen: In Color Orders. Jeg har dog reduceret lidt i målene, for at det kunne komme til at passe med det stof jeg ville bruge, men toppen er i hvert fald færdig. Jeg har også fået lavet mellemfor delen, der skulle lige tilføjes et lille stykke et sted for, at det kunne passe og arbejder nu på bagsiden, som bliver sat sammen at rester. Hos Panduro købte jeg for lidt tid siden noget Tilda stof, lysegrønt med små stjerne på. Der var på tilbud, noget med 5 meter for en billig penge, som nu danner baggrund for stjernen og bruges som bagside.

dsc_0845

Når jeg øger mellemforet, sørger jeg for, at der er skåret lige kanter og så støder jeg dem sammen og syr med en 3 sting zig-zag

dsc_0848

Jeg er ved at lave et “panel” til at indsætte på bagsiden, så der også sker lidt spændende der.

dsc_0850

Jeg synes, den syr super fint den nye Husqvarna Viking Jade 20, som jeg jo låner lidt endnu. Kan godt lide den gode plads der er i “hullet”, savner måske det lille forlænger bord, jeg har op min egen 16-17 år gamle Husqvarna Lily 550 for at få lidt mere plads til venstre, men et forlængerbord kan vist tilkøbes til den. Og så vil jeg anbefale at man investerer i en 1/4 inch tryk fod, hvis man er vild med at sy patchwork, for det er der ikke lige med her. Det er også alle tiders med den smarte nåletræder, det er nemt.
Sy-tilbage-knappen kræver lidt tilvænning for mig, da den gør lidt anderledes end min egen og jeg få lavet lidt kuk i det, fordi jeg hele tiden skifter mellem de 2 maskiner. Men alt i alt synes jeg, at det er en super symaskine :o)

(Ps. jeg bliver ikke sponsoreret for at skrive om Jade20, andet end jeg har fået lov til at låne den)

 

Hej igen – og nu med en testpilot ved tasterne!

Jeg er her endnu, har bare hold lidt sommerferie :o)
Og det gik lige op for mig, her til formiddag, da jeg forsøgte at få lidt styr på mine billeder og projekter fra den sidste tid, at der rent faktisk var en del, jeg gerne ville skrive om, så er det jo bare med at komme i gang, ikk.

Jeg vil først følge op på Fancy Forest Bommen, som jeg jo fik starten på i fødselsdagsgave. Jeg gik i gang med at skære første runde og det gik der lige lidt tid med. Der skulle skæres af både baggrundsstoffet, det lyse stof til øjne og kinder, det mørkebrune til snuder og øjne, samt af de 8 fat quarters der var med. Jeg har dog ikke skåret al baggrundsstoffet op nu, men har gjort klar til en del af blokkene. Oooog…. fik også syet dem! Er rimelig vild med dem – elsker ræve. Min hund ligner også en ræv, så det er nok derfor :o)

DSC_0778 (2)
Er dog stadig ikke tilfreds med sømrummet, selvom jeg virkelig har gjort mig umage og spekulerer på om, det er designet til at blive syet med en “Scant quater inch” – altså lige knap 1/4inch. Et fænomen amerikanerne opererer med….. Jeg har målt  og målt og min syning ligger præcist 1/4″ fra stofkanten og så tænker jeg at det burde være super, men åbenbart ikke. Jeg bruger en 1/4″ trykfod, men købte endda en ny trykfod til maskinen, én med en guide på. Men da jeg testede den, gav den et endnu brede sømrum og den ville jeg slet ikke brug, så retur med den.
Nu krydser jeg fingre for, at alt løser sig i den sidste ende (som også er en måde at sige: “Jeg aner virkelig ikke lige, hvad jeg skal stille op med problemet lige pt”)
Så nu afventer jeg næste stofpakke og næste challenge – Happy Sewing!

Men derfor behøver man jo ikke og gå der og ikke have noget at tage sig til, så mine side-projekter pt. tæller:

 1. Flower box blokke. Et lille, måske større – you never know, projekt, som handler om at bruge, det jeg har i mit stasch /på lager ;o) Er dog løbet tør for den hvide bomulds lærred, så ligger lidt stille indtil jeg kommer forbi STOF & STIL.
  DSC_0649 (2)
 2. Mine wonkey stars blokke, som er blevet udvidet med orange stjerne. En lys og en mørk. Stoflapper som jeg har købt af en sød dame i en Facebook gruppe, da jeg efterlyste orange stoflapper og også fået et par stykker af sød veninde.
  DSC_0779
 3. Bedstemors blomster – håndsyede sekskanter, som endelig er blevet færdigt, som dog så mangler at blive monteret på en pude tror jeg… Projektet startet for omk. 5 år siden, så tæt på en UFO mindre.
  DSC_0780
 4. En sommer-flagranke af stof fra gemmerne. En stofserie fra STOF & STIL som er flere år gammel, men stadig befinder sig en del af på min hylde. Vimplerne skal sys på et foldet kantebånd. Men havde ikke lige noget…
  DSC_0776
 5. En strikket grøn karklud. En lille projekt som man kan se fjernsyn til. Intet billede, da jeg ikke er kommet særlig langt endnu.

Og nu til det med testpiloten.
Jo, jeg er blevet testpilot på Husqvarna Viking’s Jade 20 symaskine.
DSC_0770

De søgte testpiloter til denne nye maskine og jeg søgte og det blev sørme mig, som må få lov til at låne sådan en fin spritny maskine i 3 måneder og skal så skrive lidt om, hvad jeg laver på den på de sociale medier. Og jeg skriver på Instagram med link til Facebook og så her på bloggen.
Jeg synes, det er en super sjov opgave, da jeg stort set altid har syet på Husqvarna. Min egen maskine er ca. 16 gammel og har kørt upåklageligt og har oven i købet kun fået én omgang rensning (Undskyld, kære maskine).
Jeg synes, det kunne være spændende at se lidt på den udvikling, der har været siden jeg købte min nuværende (den før, var også Husqvarna ;o))
DSC_0745
Så efter at have pakket den fine maskine ud og kigge lidt på alt det forskellige tilbehør, manual, knapper m.v. og lidt test-syning, tænkte jeg, at jeg måtte lave et projekt. Havde i et stykke tid tænkt på, at jeg godt kunne tænke mig en flagranke til terrassen her til sommer. Har nogle med julestoffer og en med noget fødselsdag, men kunne godt have lyst til en sommer-agtig én, så det var der, at stoffet fra STOF & STIL kom frem fra bunken på hylden, da det er fint sommerligt. Fik skåret 25-26 stykker og syet dem sammen, ret mod ret og klippet med takkesaks – super nemt.

Jeg ville gerne afprøve at sy med 1/4″ sømrum, som er markeret på undertrådsdækslet, da der ikke er en 1/4″ trykfod som standart med til maskinen. Den jeg har til min egen maskine passer dog fint, men ville afprøve det andet. Og det gik super fint. Jeg er temmelig pjatte med den store stingplade maskinen har med både centimeter og inch inddelinger, så behøver man nok ikke rode med malertape osv. ind i mellem.DSC_0775
En anden super fin ting ved maskinen er, at tilbage-knappen sidder næsten lige over nålen. Så man ikke behøver at flytte blikket noget særlig for at finde den. Og så er der nåletræder på også, som jeg nu har lært at bruge. Men det er vist bare i gang med at få syet nogle forskellig ting og sager på maskinen.

Det var vist en længere historie for denne gang – der kommer løbende mere om Jade 20 symaskinen i de næste 3 måneder, hvor jeg har den på besøg.
God mandag herfra