Hexagon Quilt

DSC_0709

(Det er godt nok lige en anelse mere klart blåt og grønt i virkeligheden… – og hov! noget af en hund har sneget sig med på billedet ;o))

Denne her quilt har jeg syet på her i vinters. Både hjemme og når jeg var til patchwork på aftenskolen. Syet og quiltet på maskine. Det startede med en balipop (som jeg lige nu ikke kan huske hvad hed) i grå/sorte og lidt blålige nuancer. Den blev så krydret med blå og blågrønne balistoffer købt hos Anne’s Patchwork. Samt lidt ekstra sort balistof.

DSC_0819      DSC_0820

Jeg har brugt mønsteret ” Strip Lash” fra GE Designs og skåret de halve hexagons efter Jaybird Quilts lineal Hex N More. 2 strimler til en halv hexagon. De blev sat op på designvæggen, og herefter syet sammen til lange strimle vertikalt , som igen blev syet sammen til 2 og 2 osv. En lidt tricky proces, som tog noget tid, da der var mange sømrum, der skulle mødes rigtigt.

Da jeg havde fået blokkene op på min designvæg, kunne jeg se, at jeg ikke kunne forlige mig med en tilfældigt version, ligesom på “Strip Lash” modellen, så derfor blev mine blokke lagt i et mønster med skiftevis en grå/sort/blålig blok og en grønlig, så en grå/sort/blålig igen og så en blågrøn blok. De grå/sorte/blålige fordelt ud over quilten.

Til bagsiden købte jeg noget grå Minky, som er en tynd fleece med store prikker. Da jeg købte Minky’en havde jeg ikke prøvet at sy med det før, men havde også indkøbt til et lille tæppe, jeg havde syet af en bali charm square pakke. Det kommer der lige noget mere om senere :o)
Men altså jeg lavede først det lille tæppe, så jeg fik prøvet at sy med Minky og det er super fint – lækkert og blødt. Jeg har en bomulds vat i mellem.

Hexagon tæppet blev quiltet med grå quiltetråd i nogle store rombe former, i nogle af “grøfterne”, i håb om, at det er nok quiltning til at holde det hele sammen. Har dog hørt, at den største afstand mellem quiltning er omk. 10 inches, så jeg må se hvordan det går ellers knudequilter jeg i nogle punkter.

DSC_0744

Det hele blev kantet med en smal sort kant. Lukkekanter syer jeg på på retsiden og syr ned i hånden på bagsiden. Alt i alt et dejligt stort tæppe på 162 x 223 cm, som jeg synes, er blevet rigtig godt.
Tæppet er givet til min søn som blev færdig som konstabelelev her i sommer og der er også en lille label på bagsiden med en lille hilsen til ham.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *