På denne side finder du nogle af mine forskellige projekter. Håber de kan bruges som inspiration…


Grydelapper i turkise Tilda stoffer med en vindmølle (20×20 cm)

       Grydelapper

(Tror der er efter en opskrift fra Anne Pia Godske Rasmussen, så vidt jeg husker)


Kosmetikpung / Småtingspung i pink, lyserød og forårsgrøn (19×12 cm)

DSC_0557 - Kopi      DSC_0558 - Kopi

Mønsteret kommer fra et af Kludemagasinerne (Dansk Patchwork Forenings blad)
Er syet som en slags paper piecing på frysepapir


Kosmetikpung / Småtingspung i regnbuestof (19×12 cm)

DSC_0555 - Kopi      DSC_0559 - Kopi

Samme udgangspunkt som den forrige dog uden paper piecing, bare quiltet med snirkler og en stjerne som pynt


Toilettaske  (28×17 cm) – med lille side kick til

DSC_0563 - Kopi      DSC_0564 - Kopi

DSC_0568 - Kopi      DSC_0566 - Kopi

En #Open Wide Zipper Bag. Den var alle steder på nettet og Instagram, så den måtte bare prøves.
Lavet som quilt-as-you-go af reste-stofstimler købt hos Anne’s Patchwork (tror at jeg quiltede på termolam for at afstive den lidt…)
Lavede selv noget “indmad” med en paspoleret lynlåslomme og en åbent lomme delt i to ellers lavet efter anvisninger fra http://noodle-head.com/2012/06/open-wide-zippered-pouch-diy-tutorial.html
Tjek hende ud – meget lækre ting.
Den lille side kick pung blevet lavet af rester og måler 14×12 cm – altid rart med noget til at holde styr på småtingene


Min Ricky Timm Dragonfly quilt / Wall hanger (94×102 cm)

DSC_0542 (2)

Syet på aftenskoleholdet hvor jeg går til undervisning hos Gitte.
Guldsmeden er fra Stof & Stil. Det er godt nok lidt svært at se quiltning her, men den er bl.a. quiltet med en slags små runde pepples på guldsmedens krop i noget glimmer tråd som drillede helt vildt! Lange bugtende linjer for at illudere at dens vinger går videre end gitteret, samt nogle små free-motion quiltede guldsmede svirrende rundt i det grønne. Monteret med trekants lommer til en tværstang nederst og kanaler til ophæng øverst.
Et halv svært projekt, som nu hænger i mit syværelse og pynter…

DSC_0571 (2)

DSC_0578

DSC_0577


Min Pinwheel quilt

DSC_0445      DSC_0442

DSC_0448       DSC_0449

Det er på en eller anden måde mit sådan rigtig patchwork tæppe synes jeg. Det er lavet første år jeg gik til patchwork hos Gitte på LOF. Det er lavet med en charmpack (5×5 inch) fra designeren Kate Spain og serien hedder Cuzco og en hvid charmpack. Købt på Etsy – OBS på fragt og told, når man handler her.
Mønsteret og ideen er efter Missouri Quilt Star
Så en tutorial og blev grebet af ideen og de nemme pinwheels. Kanter og bagside er samme design. Quiltet på kryds med en skiftefarve-tråd. Den hænger på væggen i mit syværelse og lyser op. Er helt vild med alle farverne. Og selvom man, lige når man fx åbner sådan en charmpack, ikke er lige vild med alle stofferne heri, så spiller de altså bare sammen.

DSC_0465

Denne her quilt label er lavet på computer og printet på et stykke stof. Jeg har brugt en tutorial fra Crafty Gemini, hvor der bruges frysepapir.


Halvcirkel kosmetikpunge

DSC01669 DSC01670 DSC01675 DSC01677

En anden type kosmetikpunge eller hvad man nu lige synes de skal bruges til. Quiltet ydredel og fór del og derefter monteret med lynlås


Små fulglehuse på pind

DSC_0561 - Kopi      DSC_0562 - Kopi

Disse små fugle huse har jeg lavet efter et mønster/kit fra Quilt My Design. Det var et lille superfint gratis mønster man fik med, når man købte noget på deres stand på Patchwork Træf for nogle år tilbage. Det var tænkt som brocher og sådan én lavede jeg også ud af det medfølgenede kit. Men syntes også de ville være fine på pind. Jeg har selv tilføjet “hullet”, som bare er en lille bid sort stof med vliesofix som så stryges på.


Min store håndsyet blomster quilt

DSC_0453

Denne quilts midte er lavet at 8 kanter og 4 kanter. De er syet i hånden over pap. Det var et kæmpe projekt og var det første store patchwork projekt jeg kaste mig ud i og ja, kastede mig ud i, for jeg var vist ikke klar over hvor omfattende det i virkelighede var. For at det skulle få en god størrelse har det fået en kant på i noget råhvid småblomsteret. Bagsiden er noget som minder om tynd flandel, altså det er sådan lidt børstet/blødt i det og lukkekanten er lavet af rester som er syet tilfældigt sammen.
Det er quiltet på min egen maskine med free motion quilting i snirkler. Egentlig var jeg begyndt at håndquilte det, men indså at så ville det simpelthen aldrig blive færdigt eftersom jeg overhovedet ikke synes det sjovt at quilte i hånden – det går alt for langsomt.
Men ideelt ville det helt sikkert hvad været det pænest og det mest optimale, når nu det er et håndsyet tæppe.
Men her blevet det til: Better done than perfect…
Et tæppe jeg er lidt øm over i dag, så det bliver ikke lige brugt til hvad som helst.

DSC_0461    DSC_0460


Et sommertæppe

DSC01600 - Kopi DSC01604

En quilt lavet at rester fra en stofserien STOF & STIL havde for en del år tilbage. Det er bare store firkanter sat forskudt og quiltet med snirkler og små blomster.


Blød box med lynlås

DSC_0246 DSC_0247

Her er en blød box, som er quiltet og ellers syet efter anvisningerne på bloggen: All Momas Quilt.
Det er blevet til en del bløde boxe gennem  tiden, så her kommet lige et par stykker mere. De er så hyggelige at lave, forskellige quiltninger og stof sammensætninger – det er sjovt!
De er super fine til gaver og den slags.

DSC01548 (2)

 

DSC01550 (2)

DSC01558 (2)

DSC01565 (2)

DSC01586 (2)

DSC01592


Nederdel med spillekort

DSC01527

Har syet en del af denne her slags nederdele. Mønsteret er fra ONION (tror ikke det få mere) og stoffet med spille kortene er fra Spoonflower USA, som blev bestilt hjem, da min mor gerne ville have noget med spillekort og jeg ikke kunne finde noget nogen steder ellers. Selve stoffet til nederdelen er noget sort glimmer stræk let denim fra STOF & STIL som jeg havde liggende og så er der et hoftestykke på af sort rib. Oplægningen er en pyntekant af det samme sorte patchwork stof som spar es. Det er også en super nem nederdel at sy. Et for- og et bagstykke, samt et hoftestykke i rib, Også den pynt man selv lige synes.


Ugleophæng

DSC01562 DSC01563

Her er et par søde ugler, som kan bruges til ophæng. Jeg har selv lavet fundet på ideen og selv lavet mønsteret. De er ca. 10 cm høje (udensnor). Vingerne er fæstnet med lidt broderigarn/DMC med nogle søde knapper. Den lilla ugle bor nu hos en veninde og den anden hænger i den lille vindue vi har i vores hoveddør og kigger ud på vejen.


Mobil/Smartphone etui

DSC01707

En lille taske/etui som passet i størrelsen til en Iphone 4, den har velcro-lukning og en strop til fx. en kæde om halsen. Den er lavet efter en anvisning jeg fandt på nettet et sted, husker desværre ikke hvor.


Så er der kage – CUPCAKE

DSC01303

Denne søde cupcake, som jo ikke indeholder nogle kalorier, er syet efter opskriften i bogen: TILDAS JULEHUS. Jeg er temmelig vild med TILDA’s verden og har syet flere TILDA tinge genne tiden. Denne her har fået en lille “pose” med granulat i bunden, så den har fået lidt tyngde og bruges nu dagligt som nålepuden i syværelset.


En kage-pude / mere cupcake

DSC01291

En pude i eget design, hvor cupcaken er applikeret på. Krymmel på toppen er palietter og perler


Endnu mere cupcake

DSC01304

Denne gang en hæklet en af slagsen også med lidt palietter og perler som krymmel


Makeup punge

DSC01534 (2)

DSC01530

En samling makeup punge med tryklås


NIssefar / Julemanden

DSC01275 (2)

Julemanden er et kit købt i Panduro fra brandet TILDA designet af Tone Finnanger. Han har sin ven rensdyret ved sin siden og de er lidt forfrosne begge to. Han er super fin og dukker på magiskvis op hver jul og finder er godt sted at sidde og skue ud over december i vores stue.


Nissepige eller måske nissemor

DSC01274 (2)

Også en af de søde dukker fra TILDA som finder vej til vores stue i december.


Prinsesse-engel

DSC01156 (2)

En sød TILDA prinsesse-engel som her er pakket i cellofan klar til afgang til nogle gode venner.


Små håndsyede patchwork bolde

DSC01541

En lille samling af små bolde syet af 5 kanter. De bliver syet over pap og det er så super hyggeligt at lave disse, så det er blevet til en del i årenes løb. Tror også at det var noget af det først patchwork jeg stiftede bekendtskab med overhovedet. Det var i folkeskolen i håndarbejde og det har så bare hængt ved.


Pude med Dresden Flower

DSC01576 (2)

En Dresden Flower er sådan en roset/rosette lavet af “blade” af stof som slutteligt sys samme til sådan en rund blomst og afsluttes med gerne en cirkel i midten. Her er den lavet i lyserøde og lysegrønne stoffer på en hvid baggrund. Denne her blomst bliver dannet af 20 blade, der finde mange muligheder med disse Dresden Flowers.


Pige-kjole i patchwork stof og hør

DSC01699

En super sød sommer kjole, som blev syet til min datters 4 års fødselsdag (tror det var 4 år el. 5), så det er ved at være et par dage siden… (Hun bliver snart 19)
Blev inspireret efter en tur i Speich Design butikken i Lyngby, én af madarbejderne derind, havde lavet noget lignende. Stoffet er også købt der. Bærestykket er en blå skyet bund med print af feer, mener det er den britiske illustrator Cicely Mary Barker’s design der er brugt. Super søde feer! Bærestykket er foret med creme og blåstribet patchwork stof. Kjolens skørt er dekoreret med endnu et fe-print, bare et andet et, samt satin bånd, blonde bort og små cremefarvet stof roser.
En kjole som jeg er meget glad for og som jeg gemmer…


En lyserød kjole

DSC01704 (2)

Samme kjolemønster som den ovenover
(Kan ikke helt huske hvor det kommer fra, måske Alt om Håndarbejde)
Denne her er syet i noget lyserød viscose med sommerfugle på og bærestykket er foret med at stykke silke, som var tilovers fra mit eksamensprojekt fra Hellerup Håndarbejds Seminarium. Kanten forneden er pyntet med et bånd i samme stof som er rynket til.


Pige sommertøj

DSC01702 (2)  DSC01700 (2)   DSC01701 (2)

Et par ting som jeg har lavet til datteren…
3/4 bukser med flæser, etagenederdel i glimmer stræk denim med eget paliet design og en lille kjole til hendes 1 års fødselsdag – der er knapper ned af hele ryggen, dertil en lille bølle hat.


Dåbskjole (En del af et eksamensprojekt)

DSC01685 (2)

Havde valgt at skrive om dåbskjoler til min eksamen fra Hellerup Håndarbejds Seminarium og dette var min design del af opgaven. Syet i råhvid silke med en slags meget tyndt slæb uden på (kan ikke huske hvilken slagsstof det var). Slæbet var lagt op og kantet med håndsyet rullesøm med lang hvide/klare glas rør perler. Pyntet med små lyserøde stof roser og et smalt satin sløjfebånd. Bærestykket er foret i samme silke og kan åbnes med betrukne knapper i rouleau bånd.